Pages

Tuesday, 7 July 2015

decoration Al-Quran and old book of islam for sedekah :)

hai assalamulaikum korang.

malam tadi hati ada sedih sikit,
kengkawan aku semua nak balik raya,besides almost 1 month kitorang busy nak mengejar keberkatan ramadhan,
so nak melepaskan kerinduan kitorang pergi mall then suddenly terpersona dengan satu program ni :)


tadaaaaaaa ~
cuba teka apa ni ?
ni adalah buku kandungan ayat suci Al-Quran yang dulunya telah rosak kulit buku.

aku xtau apa nama program ni dalam bahasa arab,
aku tengok ramai gadis2 buat decoration macam hantaran,
aku dengan alia pun sesibuk nak tengok amende yang best sangat,
then organizer tu offer dekat kami to join their program .

" join la kitorang, ente buat decoration dekat Al-Quran then Al-Quran tu pihak kami akan sedekahkan dekat negara Indonesia " ( dorang speak arabic, aku faham sesikit je )

aku dengan Alia ingat, kitorang kena beli Al-Quran, then deco ,then bagi sedekah dekat pusat islam indonesia, aku dengan alia pun exciteeeeeeeedddd giler la eventho kami takde bakat malah bakat kami berkarat.


nampak x kesungguhan kami buat deco ?!?! lupe yang glue gam tu panas gilerr, melecur jari terkejut panas . terus cakap ' adoi lia, panas dunia panas dunia ' berteraburr gelak.

ramai okay yang join buat, lagi creative, kitorang duk usha2 nak curi idea dorang.
ahahahha.

then , taaarraaaaa tarrraaa !
siap dah Al-Quran decoration kitorang buat .
amacam ??
takde la loser sangat kan kan kan ?
boleh la nak buat bakul hantaran 😅

bagi aku idea ni bernas giler kot.
sebab Al-Quran lama or buku yang ada ayat suci Al-Quran tu tak boleh dibuang sesuka hati, jadi bagus sangat Al-Quran lama, or buku lama ni kita decoration balik secara percuma untuk sedekahkan dekat negara islam yang lain.

jenngg jengg jenngggg !
buku ayat suci Al-Quran yang lain pun ada tauu !
bapak dan ibuk di indonesia sana,
kami kirimkan Al-Quran ini buat kamuu yaa.
harap kamu gembiraaa dan senang sekali dengan kiriman kami :)

balik malaysia nanti nak buat la,
dari program pegang anjing yang sibuk orang islam nak buat tu baik program pegang Al-Quran haa buat sedekah,

korang rasa ?!?
ahahahahahahahahaaa~

p/s : post ni banyak gambar alia bukan sebab alia rajin, tapi sebab nak merasa handphone baru . ciss, sailang owner ! wakakaka.

salam lailatul qadar korang :)



No comments:

Post a Comment